Information

MTB Maraton er Danmarks største og ældste xc bikeløb.

Løbet køres i år for 29. gang, og vil blive afviklet søndag den 6. oktober 2024.

Distancerne i MTB Maraton er på henholdsvis 103 km, 57 km samt en 32 km rute – og i Gravel Challenge ca 63 km alle med start og mål i Hillerød.

Der deles op i flere startgrupper fra Elite til Motion på 103 km, 57 km ruterne og en dedikeret gravel rute. Top 3 i hver klasse afgøres af først over målstregen og resten placeres efter faktisk kørt tid.

Du får den bedste oplevelse, hvis du starter sammen med nogle der kører nogenlunde samme tempo som du selv gør. Eliterytterne er super hurtige, de hurtige er næste gruppe, og de gode er bedre end dem, der fokuserer på at få en god oplevelse, gennemføre og køre motion. Så vælg den gruppe du mener du får mest ud af at køre sammen med.

Gravel ruten bliver på ca 63 km og er adskilt fra MTB ruterne – over halvdelen af de ca 63 km køres på grusstier fuldstændig adskilt fra MTB rytterne.

Tiden bliver startet ved passage af startstregen og slutter ved målstregen.

Aflysning og Force Majeure

Vi regner selvfølgelig med at kunne gennemføre MTB og Gravel Challenge.
Men men men der er jo altid et gran af usikkerhed – derfor får du denne garanti :

I tilfælde af aflysning senest 1 uge før arrangementet på grund af force majeure eller myndighedspåbud (F.eks. Covid19), som Allerød OK ikke kan pålægges ansvar for, kan tilmelding omkostningsfrit overføres til det efterfølgende år

Ønskes tilmeldingsgebyr retur er der følgende regler for refundering af startgebyr og omkostninger i forbindelse med arrangementet:

 • Tilmeldingsgebyret på 20 kr. refunderes ikke, da dette beløb dækker administrationsudgifter i forbindelse med tilmelding.
 • Indtil 1 måned inden arrangementet refunderes 75% af startafgiften, som dækker de udgifter arrangøren har haft i forbindelsen med planlægning og forberedelse af arrangementet.
 • Fra 1 måned frem til 1 uge inden arrangementet refunderes 50% af startafgiften, som dækker de udgifter arrangøren har haft i planlægning og forberedelse af arrangementet.
 • Fra 1 uge frem til 2 døgn inden start, refunderes 25% af startafgiften, som dækker de udgifter arrangøren har haft i planlægning og forberedelse samt indkøb til arrangementet.
 • Aflysning med mindre end 2 døgn til arrangementet gives ingen refusion – I tilfælde af at skov & naturstyrelsen, politiet eller anden offentlig myndighed påbyder aflysning mindre end 2 dage op til – og på løbsdagen pga. vejrforhold eller andet, refunderes startgebyret ikke.

Se flere detaljer her.

Ændring af rute

Du kan godt ændre rute, men der er et ændringsgebyr på 50 kr til som går til vores leverandør -Ultimate for håndtering

Du skal vælge ”overfør tilmelding” når du er logget ind, så får du hele tilmeldings gebyret incl de 17,50 i tillæg men minus de 50 kr på en voucher, som bruges som betaling til en anden distance.

Se flere detaljer og link til ændring her

Kvalitet og oplevelser

MTB Maraton satser på kvalitetsoplevelser. Derfor er servicen omkring løbet helt i top – ligesom vores depoter giver rig mulighed for, at du kan få den helt rigtige forplejning – hvor deltagerne har mulighed for at få fyldt sine egne “depoter” helt op.

Værd at vide…

 • Max 1500 deltagere.
 • Deltagelse sker på eget ansvar.
 • Godkendt cykelhjelm er påbudt.
 • Max tiden er 8 timer.
 • Deltagere der er i mål efter kl. 17.00 bliver ikke tidsregistreret
 • Ved salg af startnummer eller ændring til længere distance, koster 50kr. Afmelding / ændring foretages på tilmeldingssiden med dine login informationer. Du vil få tilsendt en voucher med værdi på det allerede betalte beløb, minus de 50kr.
 • Skift til kortere distance er gratis. (så længe det foregår inden for sammen tilmeldings periode).

Parkering

Parkering bliver på Hillerød stadion på Selskovvej, Frydenborgvej vil være lukket for parkering.

Comments are closed.