Ruter

Det der gør MTB og Gravel Maraton til noget helt specielt, er at der køres en lang rute – du bliver ikke rundtosset af at køre den samme runde igen og igen. MTB Ruterne skifter hele tiden karrakter – mellem forskellige typer underlag og sværhedsgrader, mellem krævende singletracks og de fedeste flowspor – du får god variation gennem hele løbet. Det bliver aldrig kedeligt.

Skoven vil – som altid i oktober – fremstå i efteråets smukke gyldne farver og vil udgøre et fantastisk syn for dem, der har tid til at nyde den unikke natur.

MTB Marathon er et motions MTB og Gravel løb, hvor der er fokus på at alle skal have en god tur – uanset om man er hardcore elite rytter eller hygge motionist.

Alle ruter er lavet til Marathon distance, derfor er der store stykker med brede grus stier og godt underlag, så man kan holde til et længere løb og hvor man lige kan få en tår af drikkedunken eller klare en overhaling.

MTB Marathon starter centralt i Hillerød. Herfra bliver de 3 ruter ledt via Stenholt Vang ud i Nationalpark Kongernes Nordsjællands, ad almindelig skov grusveje samt spændende singletrack’s. På 103 km ruten køres der ca. 1000 højdemeter.

32 km ruten er en god motionsrute. Hvor der ligesom på de længere MTB Marathon ruter er stykker med grus stier, men også enkelte sektioner med lækre flow singletracks – og meget få steder er der lidt tekniske passager. Det er den rute vi også bruger til U15 klassen.

MTB Marathon byder på udfordringer for enhver smag.

Gravel ruten er på lækre flow stier og grus – over halvdelen af de ca 63 km køres på grusstier fuldstændig adskilt fra MTB rytterne.

Ruten starter ud på asfalt (ca. 3 km) og større grus stier (2 km), så kommer en sektion på 400 meter med et flow spor der går lidt op og ned og med sving, så man skal holde tungen lige i munden. Der er også en enkelt passage af en grøft, hvor vi har lagt en palle i. I starten af flowsporet, er der noget mudder i svinget, så for at undgå det tager vi jer 20 meter ind på et lille spor, hvor der er nogle enkelte rødder, men de ligger på tværs af sporet).

De næste 35 km er store grus stier, kun afbrudt af 2-3 lidt smallere spor, uden nogen tekniske udfordringer.

Efter passage af Helsingevej ca. 10 km inden mål, kommer en sektion med på 2 km med flere flow spor, med  mange sving og hvor der er lidt ujævnheder i sporet. Det er ikke være end de tekniske passager der er på Gribben, men da det stort set går ned af hele vejen, bliver farten høj og derved en teknisk udfordring der er større end på Gribben.

Derfra er det 8 km på store grus stier igen resten af vejen hjem.

Cut Off og loop på Gravel Challenge

I den nordligste del af Gribskov køres et loop på 13 km 2 gange. Der vil være en cut off tid på efter 30 km, hvor man skal være fremme inden for 90 min for at køre den fulde distance (ruten vil så blive 50 Km).

Starttider

Med forbehold regner vi med at starttiderne til de enkelte grupper bliver :

  • Gravel 9:00
  • 103 Km 9:05
  • 57km 9:20
  • 32 km 9:40

Endelige tider vil I få et par dage inden løbet

Højdemeter

  • 32 km med 317 hm
  • 57 km med 537 hm
  • 103 km med 911 hm 
  • 63 Km Gravel xxx hm

Aldersgrænse

Minimumsalderen er 8 år og børn under 12 år skal køre sammen med en voksen


Comments are closed.